Mindfull moments

Mindfull moments

Jeg oplever igen og igen, at dyrene de er i verden helt anderledes end os. Og heldigvis for det! Deres tilgang virker sundere, mere optimistisk og mere berigende. Dyrene, de er til stede, de er der, når vi er sammen og de mærker deres krop. De udfører ikke mindfulness, de er mindfulle. Og hvis vi kan lære at låne lidt af deres tilgang, så kan vi ramme deres frekvens, og vi kan se hvor berigende det er at være til, når vi virkelig er til stede, og vi ikke er bange for at føle, mærke eller opleve. For når vi er mindfulle, så kan vi lukke alt det ude, vi ikke behøver her og nu, men vi kan samtidig umuligt udelukke det, der trænger til vores opmærksomhed. Jeg vil i dette blogindlæg dele nogle tips og ideer til, hvordan det er muligt at blive mere mindfull i fællesskabet med vores dyr – og også i resten af vores liv for den sags skyld. 

HVA’ SIGER DU KROP?

En af de måder vi kan opsamle telepatiske, eller intuitive beskeder fra vores dyr på er, ved at sanse, fornemme, se eller høre dem i vores krop. Jeg ved, at når jeg får en pludselig indskydelse, pludselig smerte i kroppen, får en stor trang til at gøre noget, som jeg ikke havde før jeg var med mit dyr, så er det en besked dyrene sender til mig. En af mine elever fortalte, at når hende og hesten rider forbi specifikke ting (men stadig forskellige ting) så får hun hjertebanken og bliver urolig, trods hun aldrig har haft en dårlig oplevelse med det. Hun har aldrig kunnet finde ud af, hvor den følelse kom fra – indtil jeg spurgte hende, om det mon ikke bare var en besked fra hendes hest? For en anden kunde, lavede jeg en telepatisession, og jeg fik selv pludselig voldsomt ondt i hovedet, og jeg vidste det var et tegn på at denne hest havde hovedpine, så jeg sendte den healing. Ejer bekræftede efterfølgende, at hun nu endelig forstod, hvorfor hun altid fik hovedpine ude i stalden, og siden den dag har det været væk. 

Vores dyr kommunikerer HELE TIDEN til os, bare på måder, vi ikke er så vant til! Det er lettest at genkende denne form for kommunikation, ved at ‘tjekke ind med sin krop’ inden man er sammen med sit dyr. Bare stoppe op, og stå og fornemme: hvordan har jeg det i min krop? hvordan er mit energiniveau? hvilke følelser er der på spil inde i mig? hvilke tanker rumsterer? Sådan et lille statustjek giver 1) ro fordi du nu ved hvordan du har det, 2) mulighed for at genkende beskeder fra dit dyr, når de varierer fra det, du fandt i din ‘selv-scanning’. 

SPEJLE FOR AT FINDE FREKVENSEN

Dyrene, de er i seres fysiske krop, hele tiden. Vi er sjældent tilstede i og med vores krop. Det sker helt automatisk, at vi i stedet bevæger os op i hovedet, og overhører eller bevidst ignorerer kropslige behov som søvn, stilhed, sult eller tørst. Dyrene derimod, de holder deres kro balanceret hele dagen. Efter fysisk aktivitet, ligger de sig straks til at hvile, for at genoprette energiniveauet. Selv efter et måltid hviler de ofte, for at lade maden fordøje. Vores krop kan ikke bevæge sig ud af nuet, og derfor kan det at være med og i vores krop, hjælpe os til at blive nærværende. Jeg elsker at spejle mine dyr rent fysisk, for det tvinger mig til at blive tilstede i min krop. Mine elever har rettet om de sjoveste hændelser som de har spejlet deres dyr: ligefra dyrene bliver så overrasket at de har stoppet alt de var igang med, til dyr der blev så ivrige at de straks tog kontakt. En af mine elever fortalte, hvordan hendes hest under spejlningsøvelsen lagde sig ned og hvilede sammen med hende for første gang. Der sker bar noget, når dyrene føler, at vi er til stede i nuet, og når de føler, at vi prøver at nå ind til dem, ved at række en hånd ud for at forstå dem og deres måde at leve på. 

Prøv at spejle dit dyr i 10 minutter uforstyrret. Uanset hvad dit dyr gør, så gør det samme. I så mange detaljer som muligt, siden dette vil hjælpe dig med at blive endnu mere fokuseret. Jo mere nærværende du er, desto flere detaljer vil du opdage. I starten er der måske mentale barriere: i hvilken position skal jeg stå for at gøre det, hvor længe, hvor henne osv. Prøv a overvinde dem, det er dit hoved, der prøver at distrahere dig. Bliv ved med at spejle dit dyr og mærk, hvordan du helt automatisk ryger ind på samme frekvens  som dem. Hvordan du langsomt kan tappe ind, og ikke kun fysisk matche deres frekvens, men helt naturligt også tapper ind i deres energifrekvens og emotionelle lag og synkroniserer med dem her også. 

AT TRÆKKE VEJRET

De fleste af os trækker kun vejret op i brystkassen. En lille vejrtrækning er et tegn til kroppen om at være parat, og aktiverer vores ‘flight/and fight’ response. En dybere vejrtrækning er et tegn til kroppen om at slappe af, og aktivereres vores ‘rest and digest’-response. De fleste af os lever i det førstnævnte response, formentlig fordi vi føler, vi skal være parat til at reagere hele tiden. Vores dyr har en tildens til at samle op på vores vejrtrækning. Men en usund vejrtrækning, såsom en konstant overfladisk vejrtrækning, har mange negative bivirkninger fysisk som emotionelt. Derfor kan det være værd, at træne sin vejrtrækning sammen med dyrene. Dyrene bruger også deres vejrtrækning utrolig meget til at give slip og rense dem selv, men hvis de, såvel som os, holder på luften, eller kun ‘giver slip på luften fra brystkassen og op’ får vi aldrig renset ud i de fysiske som emotionelle blokeringer længere nede i kroppen. 

Prøv både i ro, men særligt når du går/rider eller på anden måde er fysisk sammen med dit dyr, at træn en dyb vejrtrækning, der føles rolig, opfyldende og behagelig for dig. Fokuser på at trækker vejret roligt, behageligt. Også i bevægelse (løb eller trav, hvor vi tit holder vejret endnu mere). Prøv at have fokus på at aktivere dit rest/digest system, så du kan være rolig og afbalanceret sammen med dit dyr. Prøv også at spejle dit dyrs vejrtrækning, efterhånden som det bliver dybere, så I trækker vejret på samme frekvens. 

 

Jeg oplever, at når vi prøver at være mere mindfull og mindre mind-fulde omkring vores dyr, så kan vi mærke, fornemme og opleve mere. Vi kan forstå kommunikation, vi kan mærke os selv i relationen til vores dyr, og vi finder større ro og glæde sammen med dyrene i vores liv. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *