9. Fokus på ro

9. Fokus på ro

Hvis du har trukket dette kort, er det på tide at du og dyrene trækker stikket. Der er uro i og omkring dig og dit dyr, der kan give stress, rastløshed og uønsket adfærd. Dette kan både være fysisk uro i jeres hjem eller livssituation, men det kan også være indre uro grundet svære beslutninger, for lidt tid, mm. Når dyrene oplever uro eller stress, som de ikke kan håndtere, så sætter det sig i deres nervesystem, og de bliver mere sensitive overfor små ændringer. Når dyrene ikke kan rumme at gemme alt den ekstra stimulus væk, så kan de blive pirrelige, let forskrækkede, defensive og endda ukontaktbare. Dyrenes system bliver overfyldt, og de gør alt hvad de kan, for at undgå at tage mere stimulus ind.

Forslag:

– Det er vigtigt at eliminere så meget uro som muligt. Måske du eller dyret er i en situation, hvor det ikke er muligt at fjerne alt uro – det er naturligt – men det er vigtigt at mindske de forstyrrelser, dyret oplever. Undersøg hvordan du kan skabe flere rolige stunder i din hverdag. Måske betyder det at gå ture med hunden, når færre mennesker er på gaden, eller tage i stalden en halv time tidligere, så du ikke løber ind i andre mennesker.

– Øv dig i at være stille når du er omkring dit dyr. Sæt dig eksempelvis gerne sammen med dit dyr hver dag, og øv dig i at ae det uden at skulle noget andet. Eller sid og observer dyret, imens det spiser, og fokuser selv på blot at trække vejret. Lav en meditation sammen med dyret, inviter det til at være en del af din yoga, løbetur eller hvad end der bringer dig i ro.

– Gør det til en vane at du hver dag er i ro med dit dyr, så det kan regne med, at det får de stille momenter. Hvis det er svært ikke at blive distraheret af ting der skal ordnes, eller af tanker, så sæt en alarm på din telefon, så du altid får taget blot 5 stille minutter.

Comments are closed.