Mindful moments med dyr

Mindful moments med dyr

Jeg er færdig med min aller sidste eksamen på min bacheloruddannelse! Det arret utroligt, for sikke et slid det har været, at nå hertil. Jeg mangler ét projekt i zoo og en lang opgave om stress i terapidyr – men mere om det senere. Jeg vil gerne dele den største læring jeg har fået imens jeg har studeret – metoder for mindfulness med dyrene trods travlhed, gøremål og ‘den virkelig verden’. Nogle af de uddannelser jeg har taget indenfor alternative metoder omkring dyr, har været bygget op af dygtige mennesker, som lever et helt andet spirituelt liv med tid til lange meditationer dagligt. Derfor har det været vigtigt for mig at finde metoder, der var lette at bruge, lette at huske, og krævede minimal tidsinvestering med maksimal effekt. Jeg vil dele nogle af dem med dig lige her, fordi det er være mindful, til stede og stille i vores hoveder, er tilgængeligt for os alle. 

Telepati dyr

1. Skab gode rutiner
En af de ting der virkelig hjalp mig var, at skabe rutiner i min hverdag med dyrene, som hjalp mig med at huske, at jeg skulle være til stede, afslappet og nærværende. Det gjorde jeg blandt andet ved hver gang jeg lagde en grime på en af hestene, inden vi skulle ud at gå, så stoppede jeg op og tog præcis 10 dybe vejrtrækninger. Når jeg gav hestene deres foder i en spand, og alligevel skulle vente på dem, så satte jeg mig ned og lavede en simpel visualisering af, at gå på en badebro ud i havet, smide alle mine tanker ned i havet, og ikke måtte få ‘våde sko’ undervejs. Det lyder simpelt, og det var det virkelig, men fordi jeg gjorde det pap de samme tidspunkter hver gang, i forbindelse med en særlig handling, så fik jeg mindet mig selv om at få det gjort. Det kreerede gode tidspunkter for mine dyr at forbinde sig til mig på. Prøv at gøre det lige i starten af jeres samvær og også i slutningen, så du connecter med dir dyr inden I går igang med noget, og inden I siger farvel.

Telepati dyr

2. Slip den dårlige samvittighed
Uh en af de ting der har været aller sværest for mig er, ikke at blive vred på mig selv, når jeg var træt, stresset eller på anden vis ikke havde tid eller overskud ‘nok’. Jeg ville blive frustreret over ikke at ‘være god nok’ til mine dyr. Men det nytter sørme ikke! Jeg har virkelig lært, at det er langt bedre, at passe på sig selv, og gøre noget simpelt som at spise græs sammen i 5 minutter eller blot børste dem, end at presse sig selv til noget, man ikke kan magte – fordi så er vi alligevel ikke til stede, nærværende eller i kontakt. Den bedste måde for mig at undgå at mase mig igennem noget er, ikke at lægge planer. Men i stedet bare at tage ud i stalden og mærke efter, hvilke ideer og lyster der kommer til mig – både fra mig selv men også fra dyrene. Dyrene mærker os, og de mærker hvad der vil være bedst for os, så når din hest ikke vil gå på ridebanen en dag, eller din hund bare går en lille tur rundt om huset, i stedet for at mase videre, så lyt til dit dyr og mærk at enten du eller det, trænger til dette i dag. 

Telepati dyr

3. Lidt har meget ret
Mange af mine undervisere har været meget fokuseret på at den eneste vej var regelmæssig meditation, visualiseringer og ro omkring sig, ønskede man at være mindful med sine dyr. Men jeg tror den rigtige kunst er at kunne være mindful påtrods af indre og ydre uro og støj, og ikke gå og vente på det ‘rette øjeblik’. Selv små ting har meget stor værdi. Som at scanne din egen krop og finde ud af, hvordan du egentlig har det i dag, inden du er sammen med dit dyr. Dette lander dig i nuet, og centreret dig i dig selv. Eller at børste dit dyrs pels med din hånd, for at mærke det, hvilket hjælper dig i kontakt med dit dyr. Eller spejle dit dyr i 5 minutter, hvor du kopierer alt det, dit dyr gør (fra at bevæge mulen til at vippe et øre), fordi det lander dig i nuet med dit dyr, og du tuner ind på dit dyr. Uanset hvad, så har selv 3 minutters kontakt større værdi end 2 timers træning uden forbindelse. 

Telepati dyr

Mange af de ting som gør, at vi føler os pressede omkring vores dyr, er ideer i vores eget hoved, og ting vi synes vi ‘burde gøre’. Uanset om det er at træne for motionens skyld eller massere fordi det ville være godt. Jeg synes, vi skal huske på hvad det er, der er vigtigt for vores dyr. Det vigtigste for dem er at have en balanceret, harmonisk relation til os, og at de føler sig opfyldte. Og der er mange veje til Rom! Når jeg husker at træde ud af mit hoved, og mit ‘jeg burde også’, og bare er til stede med mine dyr, så finder vi forbindelsen med det samme, og vi kan mærke hvad der vil gøre os alle godt. Dyrene har ikke travlt på samme måde som os, og i morgen er der endnu en dag til det vi ikke nåede i dag – lad os prøve at få det smukkeste ud af hver dag med vores bedste venner. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *